Ipari vasalógépek

Ipari vasalógépek alatt mángorlókat, és ipari vasalókat értünk. A különbség a használatukban van. Előbbit főleg ágytextíliák,törölközők vasalására használják, utóbbit vegyes ruhákra.

Ipari vasalógép létezik vasalódeszkával egybeépítve, de vehetjük külön is. Nagy méretű textíliák kézzel történő vasalása rendkívül munkaigényes, így ezeket a készülékeket inkább ruházat vagy csak kézzel vasalható dolgok vasalására használjuk. Használatuk ugyan olyan, mint a háztartási készülékeké. különbség az áramigényben, és gőzkapacitásban van.

A mángorló gépek az ipari vasalók nagyon régóta használt technológiájának modern változatai. Eredetileg a ruhákból, textíliákból a vízkisajtolására használták. Ezt ma már megoldja a centrifuga funkció, valamint a szárítógép. A gyűrődés mentesítést viszont a modern mángorló gépek végzik. Két henger, amiket áram (régebben gáz) fűt, és így elvégzi a vasalást. Használják elsősorban ágynemű huzatok, törölközők vasalására, ezeket nagy mennyiségben, és gyorsan lehet kivasalni.

Felhasználási terület: mosodák, szociális intézmények, panziók.Sokan kérdezik tőlünk, hogy léteznek-e kis méretű,ipari mángorlók. Legjobb tudomásunk szerint ennek a Miele legkisebb ipari mángorlója felel meg. Előnye, hogy üzemeltethető 220V-ról, nem kell fixen lerögzíteni, 87 cm-es vasalás szélességével a legtöbb panzióba vagy kisebb mosodákban pont megfelelő készülék. Aktuális ipari vasalógépek árlistát az ügyfélszolgálatunkon kérhet.