A split klímák előnyei

A split klíma legnagyobb előnye, hogy a zajkeltő alkatrészeket a kültéri egységben helyezik el, így a benti terekben a zajhatás minimális, ráadásul a hűtés során létrejövő hő is a külső térbe kerülhet. A split klímák további előnye, hogy számos helyre felszerelhetők.

Szakkereskedő tanácsa:

Csak inverteres klíma megvásárlását ajánlunk! Ennek az oka az energiatakarékosság. Míg a hagyományos klímák teljesen bekapcsolnak-kikapcsolnak, addig az inverteres klímák sosem kapcsolnak ki teljesen. Éppen ezért az induláshoz nem vesznek fel annyi energiát, mint hagyományos társaik. Technológiából adódóan ez különösen igaz arra, ha viszonylag alacsony a hőmérséklet különbség, ami a külső és a belső tér között található, ilyenkor ezek a készülékek akár fűtésre is használhatóak.

panaout

Amennyiben klíma felszereltetésén gondolkozik az alábbi információk kulcsfontosságúak lesznek az Ön számára.

Klíma vásárlás menete:

  1. webáruházunkba kiválasztja és megrendeli a megfelelő klímát
  2. tanúsítványt két példányban kérjük kinyomtatni és  a klímaszerelővel kitöltetni
  3. részünkre elküldeni mindkét példányt
  4. a vásárlói példányt kitöltve visszaküldjük a megrendelt klímával

midea2Az ENSZ Éghajlat Változási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve alapján 2015. február 18. napján hatályba lépett a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Kormányrendelet alapján minden klímagázzal működő készülék esetén mind az értékesítőnek, mind a végfelhasználónak rendelkeznie kell egy végfelhasználói nyilatkozattal, mely tanúsítja, hogy a készülék telepítését arra képesítést és engedélyt szerzett vállalkozás végzi. (ezeket bővebben ezen az oldalon találja: http://nkvh.kormany.hu/jogszabalyok)

Milyen klímákra vonatkozik ez?

Az általunk árusított készülékek közül a split típusú klímák esetében van erre szükség. A split szó angolul azt jelenti, hogy „osztott”, ez alatt pedig azt kell érteni, hogy a split klímák két részből, egy kültéri és egy beltéri egységből állnak. A ma kapható légkondicionáló berendezések többsége split klíma. Itt megnézheti a nálunk kapható split klímákat.
Vásárlás menete:

A rendeletnek megfelelően csak akkor tud nálunk klímát vásárolni, ha a kitöltött, két eredeti példányban aláírt és lepecsételt végfelhasználói tanúsítványt postai úton beküldi hozzánk.

A tanúsítványt a klímaszerelőnek kell kitöltenie, amiben arról nyilatkozik, hogy a nálunk vásárolni kívánt klíma berendezést felszereli Önnek, és rendelkezik a rendeletben előírt képesítésekkel. Amennyiben a tanúsítvány vagy az azt kitöltő vállalkozás nem felel meg a követelményeknek, a készülék értékesítését kötelesek vagyunk megtagadni. A tanúsítványt letöltheti innen is.

 

Amennyiben bárhol elakad, vagy kérdése van, azt felteheti az info@profimuszaki, vagy a +36/94-510-556-os telefonszámon.inverteres-klima-elonyei-nagy