1950–1960 közt a Gorenje székhelye Gorenje faluban volt. Kezdetben a cég mezőgazdasági gépeket gyártott, majd 1958-ban megkezdte a szilárd tüzelőanyagú tűzhelyek termelését. A cég átköltözött Velenje városba. 1961 és 1970 közt elindult a mosógép– és hűtőszekrénygyártása is. 1961-ben exportálta első 200 tűzhelyét Németországba.

1971–1980 közt a termékpaletta a következőkkel bővült: konyhabútor, kerámia, orvosi berendezések, telekommunikációs eszközök, a televíziókészülékek és más elektronikai termékek. A cég folytatta terjeszkedését, alkalmazottainak száma mára meghaladja a 20 000-t. A cég megkezdte létrehozni forgalmazói és értékesítési hálózatát Nyugat-Európában (Németország, Ausztria, Franciaország, Dánia és Olaszország) és Ausztráliában.

Az 1980-as években szűkítette a termelést a háztartási gépekre. Az Egyesült Királyságba és az USA-ba is elkezdett exportálni. Az 1990-es években tovább bővítette forgalmazási és értékesítési hálózatát Kelet-Európában. 1997-ben nyilvánosan működő részvénytársasággá vált. 2000-ben jelent meg az első készülék a Pininfarina olasz designstúdió kollekciójából. A Gorenje 2005-ben megvásárolta a Mora Moravia cseh konyhagyártót.

2006-ban két üzeme nyílt meg Szerbiában: új hűtő- és fagyasztógyártó üzem nyílt meg Valjevóban, valamint egy bojler– és hűtőgyártó üzem Stara Pazovaiban. Megjelent a Pininfarina második kollekciója. Megjelent a Svarowski Elementsszel közös Crystallizedtm hűtőszekrény-fagyasztó. Bejelentették az együttműködést Ora-Ïto francia designerrel.

2007-ben megjelent a Gorenje Ora-Ïto gyűjtemény Isztambulban. AAz első Gorenje Pink Oldtimert értékesítették egy jótékonysági árverésen, amely rákellenes kampányra gyűjtött.

2008-ban a Gorenje folytatta együttműködését a Pininfarinával és megjelentette a Gorenje Pininfarina Black kollekciót. Ugyanebben az évben megvásárolta az ATAG holland háztartásigép-gyártót. Részt vett az Internationale Funkausstellung berlini vásáron, itt mutatta be a Made for iPod hűtő-fagyasztót Gorenje. Megjelent a Gorenje Ora-Ïto White gyűjtemény.

2009-ben a Gorenje részt vett a milánói Design Week bemutatón a mini Mrs. Dalloway főzőlappal, amelyet Nika Zupanc tervezett. 2010-ben a Gorenje megvásárolta az Asko svéd készülékgyártót.