Ipari páraelszívók – professzionális eszközök (nem)csak nagykonyhák részére

Ipari páraelszívó

Ipari elszívók

A büfék, üzemi konyhák, éttermek nagykonyhai környezete sajátosságaiknál fogva igénylik a speciális folyamatos nagy teljesítményű üzemre tervezett ipari páraelszívókat.  Mivel ezen helyiségeknek szigorú általános és higiéniás szabályoknak kell megfelelniük, a megfelelő elszívó kiválasztása kulcsfontosságú: nemcsak a keletkezett meleg levegőt és gőzt kell elszívnia, hanem a megfelelő komfort biztosításával a munkavégzés hatékonyságát is növeli.

Ezek a berendezések mindig egyedi méretre készülnek, így biztosítva, hogy a „nagyüzemi” konyhákba a legmegfelelőbb elszívók kerülhessenek. Minden készülék egy speciális – kizárólag ipari felhasználásra kifejlesztett – labirint filterrel vannak ellátva. A szűrőbetétek által kicsapódott nedvesség az ernyőtest alján körbefutó csatornába folyik, ahonnan egy csapon keresztül leereszthető.

A konyha egyedi kialakításához alakítva, az ipari páraelszívók is rendelhetőek fali illetve sziget változatban. Mindkét kivitel függesztő fülekkel is el van látva, így bármely típus biztonságosan rögzíthető a mennyezetre is. Az alacsony belmagasságú helyiségekbe az ún. SNACK kivitelt javasoljuk.

Az ipari páraelszívó modellek kiváló minőségű 1 mm-es rozsdamentes acélból készülnek, csiszIpari páraelszívókolt felülettel, igény esetén világítással rendelkeznek. Beépített motoros, vagy külső motoros változatban is beépíthetőek, melyek halkabb működési zajszintet eredményeznek.

Ipari páraelszívók nemcsak nagykonyhák részére

Akárcsak az otthoni felhasználásra szánt készülékek esetében, az Ipari elszívóknál is kiemelten fontos az elszívott levegő pótlása, a megfelelő hatékonyságú működtetés érdekében. Ez a zárt terű konyhai környezet esetében kiemelten fontos tényező, különösen ha gázüzemű berendezéseket is használnak. Egyes esetekben a levegő pótlása ablak vagy nagyobb légtérrel való összenyitással – ún. gravitációs úton – kivitelezhető, azonban sokkal hatásosabb a légcsere, ha ventilátoros befúvással rendelkező ernyőt választunk. Áramlás szempontjából ez a legmegfelelőbb megoldás.

 

Természetesen ezek a kiemelt hatékonyságú páraelszívók nemcsak nagykonyhai, hanem otthoni környezetbe is beépíthetőek.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!