A svájci székhelyű Jura több mint 75 éve már, hogy évről-évre egyre tökéletesebb kávéfőzőgépeket gyárt az igazán jó kávét kedvelők számára. Ma már a világ számos pontján – így pl. Ausztriában, Németországban, Hollandiában, az Egyesült Államokban is – forgalmazza professzionális és háztartási használatra szánt kávégépeit. Néhány éve már Magyarországon is elérhetők a mind dizájn, mind technológia szempontjából különlegesen magas színvonalat képviselő Jura kávéfőzőgépek..

A JURA mára az egyik legsikeresebb kisgépeket gyártó márka Európában. Évente jelentkezik innovatív, a szegmenst megújító és megalapozó technológiáival.

Fejlesztéseit európai és világszintű tesztintézetek igazolják (Pl.: Stiftung Wahrentest, Deutschland).  Szinte állandó díjazottja a reddot design award-nak stb.

Kávékészítés egy gombnyomásra!

A Jura Impressa, Ena, Micro és GIGA teljesen automata kávéfőzőgépek magas nyomású készülékek (15 bar), melyek igazi krémgazdag presszókávé készítését teszik lehetővé.
A készülékek maximum 16 gramm kávé egyszeri ledarálására is képesek, így akár két presszókávét is lefőzhetnek egy gombnyomással.
Kezelhetőségük a hét nyelvű kijelzőnek és a beépített intelligens elektronikának köszönhetően egyszerű.
A beépített mosó-tisztító és vízkőtelenítő-program különösen egyszerűvé teszi a gépek karbantartását.
A tisztító-program segítségével mind a bekapcsoláskor, mind pedig a kikapcsolás alkalmával automatikusan átmossuk a készüléket, így nincs szükség a központi egység kivételére és kézzel történő tisztítására.
Mindegyik típusnál használható a Claris vízszűrő, amely lágyítja a vizet. Amennyiben ezt használjuk egyáltalán nincs szükség a gép utólagos vízkőtelenítésére. Ha a vízszűrő elvesztette hatását, a gép erre azonnal figyelmezteti a felhasználót.
Az előáztatásos kávéfőzési módnak köszönhetően, még krémesebb, habosabb kávé készíthető és az értékes aromaanyagok is a kávéban maradnak. Az intelligens, felhasználóbarát menürendszer megkönnyíti a kezelhetőséget.
A cappuccinofej segítségével a tejhab egy gombnyomással, néhány másodperc alatt elkészíthető. Garanciaidő 2 év.