Miele története

“Mindig jobban”

A Miele esetében ez a két szó elegendő a teljes cégfilozófia átfogó leírására, mely a vállalat minden részére érvényes. Ezt a két szót a Miele már több, mint egy évszázada használja.

A cégalapítók, Carl Miele és Reinhard Zinkann ezt a szlogent írták fel 1901-ben a “Hera”-ra, az első, fából készült mosógépre. Ezzel létrehozták a cég filozófiáját, mely a mai napig igaz a vállalatra.

“Mindig jobban”

Minden munkatársat az elkötelezettség vezérgondolata ösztönöz. Mindenki – akár fejlesztés, tervezés, termelés, adminisztráció vagy logisztika területén dolgozik – hozzájárul, hogy ez az igény igaz legyen. Az alapítás éveiben leginkább arra törekedtek, hogy az újfajta gépeket és készülékeket továbbfejlesszék és a használati értéküket növeljék. Ez a feladat úttörő munkává vált, mivel a háztartási munkát az évek múlásával mindig újabb és jobb készülékekkel kell megkönnyíteni. A közmondásos Miele minőség mindig újabb és jobb ötleteket eredményez, melyeket a készülékek fejlesztésében megvalósítva egyre több ember vásárolna Miele készülékeket.

“Mindig jobban”

A Miele készülékeknek tartósnak és hosszú életűnek kell lenniük. A cégalapítók nem tartották tisztességesnek, hogy olyan készülékeket értékesítsenek, melyek pár éven belül használhatatlanná válnak. A következőképpen definiálták ezt: “A siker hosszú távon csak akkor lehetséges, ha teljes mértékben a termék minősége az elsődleges szempont.”

“Mindig jobban”

 

A cégfilozófia és a környezetvédelem a Miele esetében összetartozik. Termékei hosszú élettartama által a Miele már az alapítás óta részt vesz az alapanyag-védelemben. Azonban a takarékos áram, víz és mosószer felhasználás is elengedhetetlen részét képezik a minőségnek. Ezért a Miele cégfilozófiája a környezetvédelmet mindig magába foglalta.

“Mindig jobban”

 

Mind a mai napig ez a jelmondat sikerünk záloga .A minőségi termékek iránti vágy növekedése igazolja gondolataink helyességét. úttörő termék volt 1901- ben a mozgó alkatrészt tartalmazó mosógép, 1929-ben Európa első elektromos mosogatógépe a Mielétől, a 70-es évek végén az elektronikus aggyal vezérelt készülékcsalád (elektronikus vezérlésű mosogatógép, mosógép és szárítógép 1978-ban). A fejlődés a mai napig folytatódik, bizonyítja ezt a több tucat levédett szabadalom, melyek mérnökeink nevéhez fűződnek.

“Mindig jobban”

 

A cégfilozófia, mely a minőség és a technika dinamikus fejlődését helyezi a középpontba, a legmagasabb termékminőséghez való kötődéséhez vezetett. Ezzel a filozófiai bázissal a Miele háztartások fejlesztése mai napig is folyik, hiszen a kiváló
minőség iránti szándék mindig újabb feladatokat jelent.

“Mindig jobban”

 

Ez a filozófia felelősséget jelent – felelősség a kereskedőkkel és végfelhasználókkal, felelősség a munkatársakkal és az emberi tényezőkkel, felelősség a környezettel, a jövő generációval, gyárainknak otthont adó városokkal, és a világmindenséggel szemben.

wmh260wps_jp3

Legnépszerűbb Miele termékek:

 

 

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!