Mit tud egy beépíthető teljesen integrált mosogatógép?

Miért válasszon beépíthető teljesen integrált mosogatógépet?

Egy jól kiválasztott mosogatógéppel időt, pénzt és energiát takaríthat meg! Olvassa el szakkereskedője tanácsait, hogy megtalálhassa a tökéletes darabot! Ne feledje, hosszú évekre lehet megbízható segítőtársa otthonában! Mit tud egy beépíthető teljesen integrált mosogatógép? Legyen tippjeinkkel szakértő, hogy ne érhesse csalódás.

Mi mosogassunk vagy a gép?

A mosogatógépről az emberek többségében felmerül a kérdés, megéri-e, képes-e felülmúlni a mosogatás adta előnyöket. Annak ellenére, hogy az egyik legújabb a konyhában használatos berendezések között, Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Számos olyan előnnyel rendelkezik ugyanis, amelyek miatt szakkereskedőjeként ajánljuk: Megéri a mosogatógépre bízni a munkát!

miért válasszon beépíthető teljesen integrált mosogatógépet

Miért jó a mosogatógép?

Mert….

  • Spórol az idejével és energiájával (amíg a gép mosogat, Ön csinálhat bármi mást, pihenhet, vagy akár elviheti a kutyát sétálni.)
  • Csökkenti a vízszámlát (Még a legtakarékosabb kézi mosogatáskor is 30-50 liter vizet használunk el, szemben egy mosogatógép 9-20 literjével.)
  • Kíméli a kezünket (Ugye ismerős a mosogatás utáni viszkető kéz érzése? Az emberi kéznek már az 50C-os meleg is kellemetlen lehet. A mosogatógép ennél sokkal magasabb hőmérsékleten mosogat (akár 60-70C-on), emiatt az edények sokkal tisztábbak, ragyogóbbak lesznek.)
  • Nem utolsó sorban a konyhát is „szebbé” varázsolja, hiszen nem állnak halomban a koszos, vagy a már éppen száradó tányérok és edények.

A nagy kérdés: Hová kerüljön? Mekkora helyünk van rá?

Bár a beépíthető mosogatógépek méreteikben alkalmazkodnak a konyhabútorokhoz (85 cm-es magassággal rendelkeznek, illetve mélységük is 60 cm.), mégis a mosogatógép leendő helye az egyik legfontosabb szempont választáskor. Amennyiben a konyha mérete nem teszi lehetővé, a 45 cm-es kivitel lesz az Ön számára a legalkalmasabb. Ám a 45 cm-es modelleket szakkereskedőként csak abban az esetben ajánljuk, ha nincs lehetőség 60 cm széles modell beépítésére, mivel általában a 45 cm széles gépek ára, víz- és energiafelhasználása összehasonlítva a 60 cm-es modellekkel, szinte megegyező. A 60 cm széles modellek esetében számos márkánál lehetőség van féltöltet vagy automatikus program használatára, melyek lehetővé teszik azt, hogy kisebb töltet esetén is hatékonyan üzemeltessük készülékünket. A mosogatógépek használata során fontos szempont, hogy a nagyobb tepsik, serpenyők elhelyezése esetén egy 60 cm-es modellben sokkal több lehetőségünk van.

miért válasszon beépíthető teljesen integrált mosogatógépet

Találjuk meg az Ön számára a legalkalmasabb beépíthető 60 cm-es mosogatógépet!

Kezelőpaneles vagy teljesen integrált?

Két nagy csoportját különböztetjük meg a beépíthető mosogatógépeknek. A teljesen integrálható mosogatógép modellek a bútorban teljesen beépülnek, a kezelőfelület az ajtó tetején található, a mosogatógép nyitása a bútorlapra szerelt saját fogantyúval történik, így a mosogatógép a konyhabútor részévé vállik. A kezelőpanellel rendelkező mosogatógép elején egy 12,5cm-es – általában inox színű – kezelőpanel látható, amin nyomógombok, digitális LED vagy LCD kijelzőn szabályozhatjuk a készülék működését. A készülék nyitása a kezelőpanelen történik.

miért válasszon beépíthető teljesen integrált mosogatógépet

A mosogatógépekben általában 2 db fiók található, de már léteznek 3 fiókos – külön evőeszköztartót is tartalmazó – modellek is. Ezekben a modellekben az evőeszközöket nem egyben, hanem egyesével lehet beleállítani, ezáltal sokkal jobban elmosogatja azokat a készülék.

Bizonyos modellek lehajtható tüskesorral rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a nagyobb lábasok elhelyezését is. Minél több lehajtható tüskesor van a modellben, annál jobban variálható a benne lévő hely.

Szárítás

A mosogatógépek programjainak nagy része rendelkezik szárítási funkcióval is. Kétfajta szárítási rendszer létezik. A maradékhős szárítási programok esetében kizárólag a mosogatás után visszamaradó, már lehűlt gőz felelős a szárításért. Ebben az esetben gyakran előfordul, hogy az ajtó kinyitására van szükség, az edények tökéletes száradása érdekében. Ezen programok általában rövid- vagy kímélő programok. Léteznek olyan mosogatógépek is, melyek kizárólag ezen szárítási technológiával rendelkeznek.

Az aktívhős szárítási programok esetében a készülék az edények elmosogatása után hőt fejleszt, ennek köszönhetően a program végeztével tányérjaink tökéletesen szárazak lesznek. Jellemzően az automatikus és magas hőmérsékletű programok alkalmazzák ezt a szárítási módot.

Mosogatás az energiatakarékosság és a környezettudatosság jegyében

A mosogatógép vizet és energiát spórol Önnek. A különböző energiaosztályok a segítségünkre vannak a választásban. Manapság még a legolcsóbb modellek is „A” , illetve ennél magasabb osztályúak. Jelenleg a legjobb fogyasztási értékű az „A+++”. Szakkereskedőjeként tanácsoljuk, válasszon minél magasabb energiaosztályú mosogatógépet.

Mosogatógép Kisokos: amolyan „mit tud egy beépíthető integrált mosogatógép”

Kijelző: Megmutatja, hogy mennyi ideig tart a mosogatás, de lehetőség van a mosogatás kezdetének eltolására is.

Gyors program: Egy gyorsított, rövidebb idejű program, alacsonyabb hőfokú. Általában nincs benne szárítás.

Aquastop: Vízvédelmi rendszer . Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a mosogatógép saját magának nyitja és zárja a vízfelvevő és leengedő szelepeket. Hiba vagy szivárgás esetén ez a szelep véd a víz elfolyásától.

Éjszakai program: Ez a csendesebb működést jelenti. Az ilyen készülékek akár 3db-el is halkabb működésre képesek, ami az emberi fülnek akár 3x olyan halk hangerőt jelent. A mosogatógép 39 – 40 dB zajszintje zavaró lehet. Szakkereskedőjeként javasoljuk, olyan mosogatógépet válasszon, amely rendelkezik éjszakai programmal.

Eco program: Az Eco program esetében kevesebb víz- és energiafelhasználás mellett, hosszabb mosogatási idővel számolhatunk.

Higiéniai program: Magasabb hőmérsékletű, hosszabb lefutási idejű program, a baktériumok maximális elpusztítása érdekében. Kiválón alkalmas pl. cumisüvegek, befőttesüvegek csírátlanítására.

Állítható felső kosár: Ebben az esetben a felső kosár mozgatásával – bizonyos modellek esetében – lehetőség van az alsó kosárban akár 33 cm magas tányérok elhelyezésére is.

Automata program: A mosogatógép a berakott edények szennyezettségének megfelelően módosítja a mosogatási időt, a hőmérsékletet, továbbá a víz- és energiafogyasztást, biztosítva az edények leghatékonyabb elmosását. A 45-től 70°C-ig váltakozó hőmérséklet alkalmassá teszi a gépet mind üvegedények, mind pedig serpenyők elmosására. 3. szórófej: Egy plusz szórófej a tetőn, a hatékonyabb mosogatásért.

Lehajtható elemek: Ezek a tüskére emlékeztető elemek teszik lehetővé a tányérok, lábasok stb. behelyezését. Minél több lehajtható annál nagyobb egyedi tér áll a rendelkezésre, így akár nagy méretű lábasok is elférnek a mosogatógépben. Minél drágább egy mosogatógép, annál több lehajtható elemet tartalmaz.miért válasszon beépíthető teljesen integrált mosogatógépet

Total AquaStop
A csúcsmodelleket egy, a mosógép alján található különleges érzékelővel látják el. Szivárgás esetén az érzékelő azonnal lekapcsolja bemeneti cső elektromos szelepét és ezzel leállítja a készülék vízellátását.

AquaStop
A modellek különleges mechanikus rendszerrel rendelkeznek, amely a bemeneti cső meghibásodása esetén lekapcsolja a víz dobba való áramlását.

Túlfolyás elleni védelem
Ha a vízadagoló szelepek meghibásodnak vagy túl magas a vízszint, egy pumpa elkezdi kiszivattyúzni a dobból a vizet egészen addig, amíg a kiválasztott programhoz illő optimális vízszintet el nem éri.

Szatelit vízkar: a készülék minden sarkába hatékonyan juttatja el a vizet, így minden edény tökéletesen tiszta lesz, függetlenül attól, hogyan vannak bepakolva a készülékbe.

Vízlágyító rendszer: A mosogatáshoz lágy víz kell. A vízlágyító rendszer gondoskodik a betöltött só segítségével az optimális vízminőségről. A vízlágyító rendszert, az első használatot megelőzően a helyi vezetékes vízkeménységhez igazítva kell beállítani.

Keresse a profimuszaki-t az Árukeresőn is.