Szabadonálló Szárítógépek

Sokan felesleges luxusnak tekinthetik, pedig egyáltalán nem az: a szabadonálló szárítógépek a mosás talán leghosszabb, kiegészítő fázisát rövidíti le, viszont ez csak egy a számtalan előnye közül.

 

Talán nem is gondolná, de a szárítógép:

AEG_ProTex

– Lerövidíti a mosás és ruha újbóli használata közötti időt.

– Száradás közben nem keletkezik pára a száradó ruha környezetében, amely esetleg penészesedéshez vezethet. Emiatt környezetkímélő és egészségmegőrző berendezés.

– Szárítás során a ruhában maradó esetleges mosószer maradványok mikro szemcséi is távoznak, mely által a ruha tapintása puhább lesz és a légáteresztő képessége megnövekszik, így elkerülhető az esetleges bőrirritáció is.

– Megkönnyítheti, esetleg szükségtelenné is teheti a vasalást, ezáltal időt és energiát takarít meg Önnek.

 

szaritogepekMűködési elv

A szárítógépben felmelegített levegő ventilátor segítségével a dobban lévő ruhával érintkezik, átáramlik, ezáltal száradnak a behelyezett ruhaneműk.

 

Kapacitás

A szárítógép kapacitását mindenképpen érdemes a mosógéphez igazítani. Szakkereskedőként azt ajánljuk, hogy a mosogép kapacitásával megegyező, vagy annál csak kicsit nagyobb kapacitású szárítógépet válasszon.

Milyen szárítógép típusok léteznek?
Kondenzációs szárítógépek

A kondenzációs gépek a meleg levegőt nem a szabadba engedik, hanem azt egy hőcserélőn keresztülvezetve lehűtik. Az így keletkezett pára kicsapódik, ami egy összefolyó segítségével a készülék tartályába gyűlik, illetve lefolyóba vezethető.

Hőszivattyús szárítógépek

Műszaki jellemzői megegyeznek, viszont energiafogyasztása lényegesen alacsonyabb akár 40%-al kisebb, mint a kondenzációs szárítógépeké. Szakkereskedőként ezen elven működő szárítógépeket ajánljuk mindenkinek.

A kondenzációs szárítógépek „B” míg a hőszivattyús szárítógépek az „A”, „A+” vagy akár még magasabb energiaosztályba tartozik. Az energiacímkékről részletesen itt tájékozódhat.

63623

Szárítási programok

A szárítógép programjainak többsége nedvességérzékelő által vezérelt szárítás, mindemellett léteznek idő által vezérelt szárítások is. Ebben az esetben az általunk kiválasztott időpontig tart a szárítás, függetlenül a ruha nedvességtartalmától. A nedvességszenzor által vezérelt programok esetében a szárítási idő változhat a ruhanemű nedvességtartalmától.

 

A szárítógép alap programjai:

1. Vasalásnedves – vasalást igénylő ruhaneműknél
2. Szekrényszáraz – Egyenletesen vastag ruhaneműkhöz, amit nem, vagy csak kis mértékben kell vasalni
3. Száraz – Vastagabb anyagokhoz, amelyek nem igényelnek vasalást
4. Extraszáraz – Vastag és több rétegű ruhaneműkhöz
5. Gyorsszárítás
6. Különleges szárítási módok: Sport, Selyem, Farmer, Fehérnemű, Cipőszárítás
7. Szellőztetés: A ruhaneműk, takarók, párnák gyors szellőztetéséhez. Kifejezetten hatékony a cigarettafüst és a konyhai szagok ellen.

Gőzölő rendszerDelicateCare_clothes_stand_feature

A textíliához igazodó funkcióinak köszönhetően a gőzölő rendszer az Ön vasalással töltött idejét akár 50%-kal csökkenti. A víztartály, a gőzölő egység, a fűtés és a hőmérsékletérzékelő egyedülálló kombinációja lehetővé teszi az ápolás alatt a textíliák folyamatos gőzölését, az egyszeri gőzlökéseket, vagy akár a kettő kombinációját is.

A gőzfunkciók fajtái

 

delicatecare_feature3silk_laundry_category_bottom_tout_2wool_laundry_category_bottom_tout_2

A „Gőzsimítás” igény esetén közvetlenül csatlakozik a mosási folyamathoz.

A „Felfrissítés” alkalmazásával a száraz, nem szennyezett ruhák újra ragyogóan frissek lesznek.

A „Végső gőzölés” funkció nedves textíliák külön gőzölésére alkalmazható, mely jelentősen lecsökkenti a vasalási ráfordítást, így könnyen elérheti textíliái kifogástalan simaságát. a lehető legsimább eredmény akár 50%-kal kevesebb vasalási idő három, a textíliákhoz igazodó gőzölési funkció.

Világítás

Bizonyos modellek rendelkeznek belső LED-es világítással, mellyel áttekinthetővé válik a belső tér.

Vezérlés

Az alsóbb kategóriás modelleknél forgókapcsolóval, közép és prémium kategóriában viszont már digitális LED vagy LCD kijelzőn szabályozhatjuk a készülék működését és tájékozódhatunk az éppen futó program részleteiről.

 

torony-kepMosó-szárítógépek

Bizonyos mosógép modellek szárítás funkcióval is rendelkeznek, ez főként kisebb lakásokban lehet ideális. Szakkereskedőként elsősorban azt tanácsoljuk, hogy ha egy mód van rá, mindenképpen a külön mosógép és szárítógép kombinációt válasszuk. Elsősorban azért, mert a mosó-szárítógépek általában a kimosott ruha felét, kétharmadát képesek teljesen megszárítani, így azoknak, akik nagyobb mennyiségű ruhát mosnak, körülményes lehet a teljes mennyiséget egyszerre megszárítani. Másrészt egy megbízható mosó-szárítógép megközelíti vagy esetenként meg is haladja egy külön mosógép és szárítógép árát. Mosó – szárítógépből is létezik beépíthető és szabadon álló kivitel.

 

Elhelyezés

 

Sokaknál problémát jelenthet két készülék elhelyezése a fürdőszobában. Erre kínálhat megoldást az összeépítés. Amennyiben mindkét készülék 60cm mélységgel rendelkezik, akkor lehetséges a szárítógépet a mosógép tetejére tenni. Ehhez nincs másra szükség, mint egy összeépítő keretre. Bizonyos márkák saját összeépítő kerettel rendelkeznek, így szakkereskedőjeként azt tanácsoljuk, hogy összeépítés előtt kérje ki tanácsunkat, hogy biztosan a megfelelőt válassza.

 

Szárítógép kisokos

Zajszint: A szárítógépek általában 65dB körüli zajszinten közelében működnek. Szakkereskedőként javasoljuk, válasszon minél halkabb működésű modellt.

Inverteres technológiával dolgozó szárítógépek : Ezen modellek esetében nincs szénkefe, mindemellett sokkal kisebb a meghibásodás esélye és a készülék élettartama is hosszabb. A motorok sokkal robosztusabbak ugyanakkor csendesebbek is.

60778Nedvességérzékelő szenzor: A nedvességérzékelő technológiával ellátott szárítógép segítségével kiválaszthatja, milyen szárazak legyenek az egyes töltetek. Ha azonnal ki szeretné vasalni ruháit, kissé nedvesen hagyhatja őket. Azonban ha a lepedőt egyből az ágyra teríti, biztos lehet afelől, hogy azok extra szárazak.

Gyerekzár: Azon modellek, amelyek rendelkeznek gyermekzár funkcióval, egy gombnyomásra lezárhatóak, így elkerülhető az elprogramozás, vagy a készülék akaratlan kinyitása.

Időzítés: Késleltetett indítás funkció. Az időzítés funkcióval a szárítás ideje eltolható – egyes modelleknél akár 24 órával is – így Önnek csupán azt kell meghatároznia mikorra legyen száraz a ruha.

Amennyiben cikkünk felkeltette érdeklődését, kérjük kövessen bennünket facebook-on, youtube-on, iratkozzon fel levelező listánkra, illetve böngéssze bizalommal további írásainkat, videóinkat blogunkon. Amennyiben személyesen szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az alábbi linken megtalálja elérhetőségeinket!

like us2youtube3hirlevel_calendar2