Menu
Your Cart

Ipari mosogatás


Ipari mosogatógép

Vendéglátó egységek, szociális létesítmények elengedhetetlen készüléke az ipari mosogatógép. Megkülönböztethetünk frissvíz rendszerű,tartályos, kalapos, szalagos készülékeket. A felhasználásuk jellemzően a mosogatni kívánt edény méretétől, és mennyiségétől függ.

Miele elöltöltős mosogatógép

Frissvíz rendszerű ipari mosogatógép a háztartási géphez hasonló. Előnye, hogy vegyes mosogató (tányér, pohár, evőeszköz, de akár kisebb edények, lábosok is), higiénikus, szárít. Hátránya, hogy lassabb, kapacitása korlátolt. Maximum napi 100 teríték (kb. 500 tányér-pohár) mosogatására. Azoknak ajánljuk, akiknek elég a kisebb kapacitás, és szükséges a nagyobb rugalmasság

Pohár,- vagy tányérmosógépek gyorsak (60, 120, 180 mp ciklusidő), használatuk egyszerű, a mosogatni kívánt edénynek megfelelő tálcák előre beszerezhetőek. A szárítást a hirtelen hőmérséklet különbség kialakulása segíti elő. Pont ezért üveg, porcelán mosogatására a legalkalmasabbak.

A kalapos készülékek hasonlítanak a tartályosokhoz. A különbség, hogy az előző kategória elöltöltős, míg a kalaposoknak beadó, és kiadó asztala van, a mosogatáshoz pedig egy búra szerű felső rész tudunk rácsukni az edényekre. Innen a neve is. További különbség a kapacitás, ami ezeknél a gépeknél már több ezer tányér/pohár óránként.

Szalagos mosogatógép

A szalagos ipari mosogatógép a csúcsa a mosogatás technológiának.Teljesen automatizálható rendszerek, amik futószalagszerűen működnek.Kapacitásuk a legmagasabb, emberigényük viszont kevesebb, mint a kalapos megoldásúaknak.

Érdemes megemlíteni a speciális használatra kitalált készülékeket. Úgy, mint feketemosogató-gép, vagy ágytálmosó gép. Ezeket a készülékeket egy-egy célcsoportra fejlesztették a gyártók, hatékonyságuk messze felülmúl minden más univerzális megoldást.